Monday, August 1, 2011

Helsinki on oiva matkakohde

Kesäviikonloppuina Helsingissä kuljeskellessa on helppo yllättyä siitä, kuinka paljon kaupungissa on ulkomaalaisia matkailijoita. Syntyperäinen helsinkiläinenkin ilahtuu nähdessään turistien löytäneen kaupunkiimme. Eikä ihme -- täällähän on nähtävyyksiä enemmän kuin monessa muussa Euroopan kaupunkikohteessa.

Kaikesta päätellen Helsingin hotellit täyttyvät lomasesongin aikaan eri puolilta maailmaa tulevista turisteista.

Toivoisin kuitenkin, että myös suomalaiset matkailijat löytäisivät Helsingin lomakohteena. Täällä voi viettää lomaviikkoja joka makuun: tarjolla on huippuluokan klassista musiikkia, rock-konsertteja, urheilutapahtumia, maan paras huvipuisto, teattereita, taidemuseoita, kauppoja ja historiallisia nähtävyyksiä.

Itse yhdistäisin Helsingin lomaan sopivan paketin erilaista ohjelmaa. Kunhan illat eivät venähdä liian pitkiksi kaupungin yöelämässä, jaksaa päiväsaikaan shoppailla ja kierrellä tutustumassa museoihin. Illalla taas voi käydä vaikkapa konsertissa tai teatterissa - kukin mieltymystensä mukaan.

Omat suosikkinähtävyyteni on helppo luetella. Itse vien aina ulkomaalaiset turistit tutustumaan Suomenlinnaan. Myös rauhaarakastavat saksalaiset ystäväni, jotka ovat aluksi suhtautuneet epäluuloisesti linnoitussaareen vieralukohteena, ovat olleet täydellisen ihastuneita tähän viehättävään saariryhmään Helsingin edustalla.

Arkkitehtuurin ja taiteen ystävät kannattaa tietysti viedä tutustumaan Kiasmaan ja Ateneumin taidemuseoon. Piakkoin yleisölle avautuva Helsingin Musiikkitalo on varmaankin jatkossa pakko ottaa osaksi vakiokierrosta.

Vaikka olen itse historiasta kiinnostunut, en ole koskaan ollut erityisen innostunut Kansallismuseosta. Epäilemättä se on monelle kaupungissa vierailevalle koululaisryhmälle pakollinen vierailukohde, mutta harva aikuinen sitä saa paljoakaan irti.

Urheilun ystävät ovat varmasti kiinnostuneet nousemaan Stadionin torniin. He saattavat pitää myös urheilumuseota vierailun arvoisena.

Maan parhaat ravintolat sijaitsevat luonnollisesti Helsingissä. Siksi kulinarismin ystävät voisivat harkita vaikkapa ruokalomaa Helsinkiin.

Tässä suhteessa kannattaa kuitenkin unohtaa hotellien ravintolat. Tuskin yksikään hotelliravintola poikkeaa massasta edukseen, kenties Kämpin ravintoloita lukuunottamatta. Itse suuntaisin tieni johonkin kaupungin useista Michelin-tähden saaneista ravintoloista. Ne eivät tietenkään ole erityisen edullisia ruokapaikkoja. Kuitenkin niissä saa mielestäni vastinetta jokaiselle maksetulle eurolle.

Lounasaikaan kaupungista on helppo löytää kohtuuhintaista ruokaa. Peruslounas maksaa lähes paikassa kuin paikassa 8,70 euroa, eli lounassetelin verran. Muutaman euron enemmän maksamalla saa jo vähän kekseliäämpää ruokaa.

Helsinki on oiva matkakohde vuodenajasta riippumatta. Tänne on hyvä tulla yhtä hyvin kesällä kuin talvellakin. Tervetuloa!

No comments:

Post a Comment